onsdag 26 mars 2008

fortsättning på barnvagsprojektet


Här kommer fortsättning på projektet med att pimpa vår barnvagn. Vindskyddet till barnvagnen tenderar att alltid vara i vägen eller farligt nära att ramla på vägen när det inte används så jag bestämde mig för att göra ett fodral till det. Om sanningen skall fram gjorde jag ett fodral för ett tag sedan men det flög sin kos så nu har jag gjort en ny variant med kardborrband så att man kan sätta fast det ordentligt. Regnskyddsfodralet sjöng på sista versen så det blev ett nytt sådant också. Och så passade jag på att göra dubbelt av allt så att familjen s också kan ha snygg ordning och reda på grejorna när de skall ut och spatsera med sin nya lilla familjemedlem. Alla fodralen är sydda i vaxduk från Åhlens.

måndag 24 mars 2008

tights och klänning på en ettåring


När jag letade i Trollungens garderob efter något som passade att ha under omlottkläningen hittade jag inget som föll mig i smaken. Istället sydde jag ett par tights i en stretchjersey en vän köpt till mig på Stoff och stil. Jag utgick från ett långkalsongsmönster i Elsebeth Gynthers bok Nya barnkläder men för att få bort lite av långkalsongskänslan gjorde jag dem lite rakare. Jag lät mig också inspireras av Gekko som gjort en tightsvariant med långa muddar i samma bredd som byxbenen som döljer sömmen när man viker upp dem. Snyggt tycker jag. Efter ett par justeringar blev tightsen riktigt bra.


Här ser ni Trollungen spatsera runt i klänning och tights. Oftast går hon dock på knäna och det finns risk att alla byxor snart behöver knäförstärkningar om hon inte börjar använda fötterna mer.

torsdag 6 mars 2008

blomma och krokofant


Efter att ha kört runt vår trollunge i en ståtlig, brun 70-talsvagn har det nu blivit tid att byta till en ganska vanlig, svart 2000-talsvagn. Jag erkänner villigt att det på många sätt var roligare att spatsera runt med den gamla vagnen men den nya har också sina fördelar, exempelvis att den glider runt helt utan gnissel. Hur som helst behövdes det lite roliga attiraljer för att pigga upp den nya vagnens utseende. Till att börja med har det blivit en blomma och en krokofant.

Blomman är virkad av garnrester och krokofanten sydd i ett rödvitrandigt bomullstyg som aldrig tycks ta slut. Jag har gjort hur mycket som helst i det tyget och det finns fortfarande en rejäl bit kvar. Egentligen är det lite för pilligt för min smak med krokofanttillverkning men jag har redan en del idéer om hur jag skulle kunna göra en snyggare och roligare krokofant så det kan hända att det blir fler. Dessutom gillar Trollungen sin nya kompis.